Izveštaj sa akcije: „PEŠAČIMO U PRIRODI – JEGRIČKA 2018“

Na ovoj 22. tradicionalnoj akciji prisustvovalo je prijavljenih 370 učesnika. Odazvalo se 20 planinarskih društava, 2 izviđačka odreda, đaci osnovne škole „Danilo Zelenović“ – Sirig, 2 grupe građana i manji broj sugrađana, ljubitelja prirode i druženja. Bili su prisutni planinari iz mnogih gradova: Subotice, Sombora, Bečeja, Zrenjanina, Vrbasa, Bačke Planke, Bukovca, Stražilova, Novog Sada i Vršca.

Ponudili smo dve pešačke staze pored reke Jegričke, nizvodno je bila staza dužine 15 kilometara a uzvodno staza dužine 8 kilometara. Pošto je na manjoj stazi bilo više dece, posle pešačenja organizovali smo vesele i zanimljive igre u kojima su uživali i deca i odrasli. Igre su bile takmičarskog karaktera te su pobednici dobili diplome. Po završetku šetnje i igara svi smo se okupili kod lovačkog doma gde je organizovan zajednički ručak i dodela zahvalnica svim prisutnim društvima i organizacijama.

Kao domaćini potrudili samo se da goste sdračno dočekamo, služili smo čuveni siriški čaj, kifle i dobru domaću rakiju. Za vreme akcije je vladalo veselo raspoloženje među mnogobrojnim učesnicima a bilo je i srdačnih susreta starih planinara koji se nisu dugo videli.

Obzirom na tako veliki broj učesnika, organizacija akcije je uspešno obavljena a najvećom zaslugom velikom angažovanosti naših članova. Posebno nam je drago što je na akciji učestvovao velik broj dece, što nam je bio glavni cilj. Radićemo na tome, i nadamo se, da će u budućnosti naša akcija okupljati sve veći broj dece i mladih. Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali i očekujemo da će sledeće godine biti još veći broj učesnika. Posebno se zahvaljujemo sponzorima koji su pomogli da se akcija što kvalitetnije realizuje.

Upravni Odbor PSK Sirig
21.04.2018.