PSK SIRIG

Poziv 07.21

HIKING PO PEŠTERSKOJ VISORAVNI

Ako volite jedinstven spoj ruralnih, netipičnih i originalnih mesta, koji obiluju živopisnim prizorima, srdačnim ljudima i pešačkim stazama, onda je ovo prava ideja za vašu vikend avanturu.

PLAN AKCIJE:

14.05.2021. (petak), u 12 h polazak iz Siriga ispred Doma kulture,( Ko ide iz Bačke Palanke u 11 h ispred stadiona Bačka) prema Sjenici gde smo rezervisali smeštaj u vili Vanila. Usputno zadržavanje diktira tahograf. Ukoliko se uklopimo planirana je večera, pastrmke na Sjenički način, u etno restoranu kod Vuka na izvoru reke Vape, uz gusle i besede.

15.05.2021. (subota)

Rano ustajanje, doručak i polazak na osvajanje Peštera. Dužina staze oko 12 km, tokom koje ćemo imati prilike da upoznamo veći deo Pešterske visoravni, način života pešterskih domaćina i probati pešterske specijalitete. Osvajamo vrh Trojan i posle kraće pauze spuštamo se do izvora reke Djurdjevice. Posle idemo na Peštersko jezero i poseta usamljenom drvetu na Pešteru. Povratak u smeštaj i druženje.

16.05.2021. (nedelja)

Napuštamo smeštaj posle doručka i u povratku kući , ako se uklopimo, planiramo obići Stari Ras, manastir Sopoćani, manastir Djurdjevi Stupovi,Petrovu crkvu, Antun Alem džamiju, tvrdjavu. Sve zavisi od vremena. Posle ručka u Novom Pazaru idemo prema Novom Sadu. Planirani povratak do 22 h.

Troškovi akcije na bazi 20 učesnika su 6500,00 a na bazi 26 učesnika je 6000,00 din. U cenu akcije su uključeni troškovi goriva, putarine, vozača i organizacije.

Organizator zadržava pravo izmene plana ili otkazivanje akcije usled ne predvidjenih okolnosti.

Prijava učešća podrazumeva uplatu akontacije od 4000,00 na račun PSK Sirig br. 340- 231372. Preostali deo na dan putovanja u busu.

Svi učesnici idu na sopstvenu odgovornost i u skladu sa propisima PSS, poštujući epidemiolške mere propisane od Vlade Republike Srbije.

Oprema: Planinarska, predvidjena za lakšu stazu.

Hrana iz ranca .

Dokumenta: Planinarska knjižica sa uplaćenom markicom za 2021. i lična karta.

Organizator akcije za PSK Sirig

Zora Pilić

Tel.064 342 6009